Fredrik Johansson IT-konsult incubit

Fredrik Johnsson

Engagerat ledarskap med förmågan att utveckla organisationer och genomföra affärsstrategier. Hade ofta Coldplay i lurarna under sina år med resor runtom i världen.

Ledningsjobb och affärsstrategier

Fredrik har över 25 års erfarenhet av projektledning, verksamhets- och affärsutveckling samt bolagsledning inom en mängd branscher – energisektorn, vård och omsorg, IT och telekom, fordonsindustrin och byggbranschen. Här har han haft stor nytta av sina dubbla utbildningar som ingenjör och ekonom.

Grunden i att leda fick han dock som ung hockeytränare. Den idrottsliga ledarfilosofin att gilla det man gör och göra det på bästa sätt för laget – oavsett vilken femma man spelar i – har följt honom som vd i bolag, i olika chefspositioner i globala koncerner och som konsult.

I dag hjälper Fredrik vd:ar och ledningsgrupper med bolagsförvärv, affärsstrategier och digital transformation. Med kunskap om att det nästan aldrig är tekniken som är svår att få på plats utan ledarskap, rutiner och beslutsstrukturer, får han människor att dra åt samma håll.

Tre snabba frågor

Utanför jobbet – vad är du riktigt bra på?
Riktigt bra vet jag inte, men jag är inbiten utförsåkare som lika gärna kör snowboard som carving. Sedan har jag vindsurfat och seglat en del.
Vilken musik återvänder du alltid till?
Coldplay som följt mig under resande år runt om i världen. Det är dessutom världens bästa liveband.
Om du tvingas välja ett nytt yrke, vilket?
Affärsjurist – tycker om retoriken i förhandlingar.
No items found.

Mina projekt

No items found.
Kontakta
Fredrik Johnsson
fredrik.johnsson@incubit.seSkicka e-mail0703-420010
CV
Ladda ner profil
Genom att klicka på "Godkänn" samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsnavigeringen, analysera webbplatsanvändningen och hjälpa till med våra marknadsföringsinsatser.